Inspraak op Huisvestingsverordening beantwoord door college

17 april 2023

De Huisvestingsverordening bevat regels over alle Amsterdamse woningen. Deze verordening beschermt de woningvoorraad en de leefbaarheid in de Amsterdamse buurten. Jaarlijks zijn er grote en kleine wijzigen in deze Huisvestingsverordening. Op 30 juli 2022 heeft het HNA een inspraakreactie gestuurd. Het college heeft een nota van beantwoording gegeven.

Inspraakreactie HNA

HNA gaat in de inspraakreactie in op de wijzigingen van de voorrangsregeling maatschappelijke beroepen en op de toevoeging van een label voor ouderenwoningen in het gereguleerde middeldure segment. Daarnaast heeft het HNA een inspraakreactie gegeven over de inzet van gebruikscontracten in complexen waar sprake is van een aanpak volgens de Amsterdamse Kaderafspraken. Tijdelijke huurders zorgen volgens HNA voor veel onrust en het ondergraaft de positie van de vaste huurders t.o.v. de corporatie. Huurders met een gebruikerscontract hebben ook geen huurrechten. Het HNA heeft in de inspraakreactie ook aandacht gevraagd voor de prestatieafspraken over het label bij ouderenwoningen in de (sociale) woningbouw. Daar moeten goede en duidelijk te controleren afspraken gemaakt worden. HNA wil als huurdersvertegenwoordiger ook graag vertegenwoordigd zijn in de Prestatieafspraken en Samenwerkingsafspraken van de gemeente met de corporaties.

Reactie gemeente Amsterdam

Het college geeft in deze Nota van beantwoording reactie op de vragen die het HNA en andere partijen gesteld hebben. Het HNA is tevreden met de uitgebreide reactie van het college. Veel van de onderwerpen die het HNA heeft aangekaart komen ook aan bod in de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting (AAV). Jan van den Berg, voorzitter van de Netwerktafel Woonruimteverdeling, zegt tevreden: ‘Onze inspraak op de huisvestingsverordening is gezien en uitgebreid beantwoord door het college.’

 

Zoek naar een pagina of bericht