Vereniging HNA

Dé vereniging voor huurders in Amsterdam.

Het HNA is in 2019 opgericht als stichting. Al bij de oprichting is de wens uitgesproken dat de stichting HNA zou uitgroeien tot een democratische vereniging met een gekozen bestuur en waarin elke individuele huurder en huurwoningzoekende een eigen stem heeft.

Hiervoor is op 25 april 2023 de Vereniging HNA opgericht. Net als de Stichting HNA stelt de Vereniging HNA zich tot doel:

  • het behartigen van materiële en immateriële belangen van alle huurders en huurwoningzoekenden in de gemeente Amsterdam;
  • de Vereniging zet zich in voor voldoende betaalbare, duurzame, kwalitatief goede en toekomstbestendige woningen casu quo woonruimte voor alle Amsterdamse huurders en woningzoekenden; en
  • de Vereniging maakt zich hard voor leefbare buurten en leefomgeving in de gemeente Amsterdam.

Alle Amsterdamse huurders, huurwoningzoekenden en huurdersorganisaties kunnen lid worden. Uiteindelijk wil het HNA een vereniging zijn voor uitsluitend individuele leden en huurwoningzoekenden, waarin ieder lid een even belangrijke en gelijke stem heeft.

Per 1 januari 2024 gaan alle activiteiten van de Stichting HNA over naar de Vereniging HNA.

Nieuwsbrief

Als u zich aanmeldt voor de HNA nieuwsbrief ontvangt u automatisch uitnodigingen voor HNA bijeenkomsten en activiteiten.

Zoek naar een pagina of bericht