HNA wordt een vereniging

12 april 2023

In de HNA Netwerkbijeenkomst op 1 april heeft het HNA Netwerk gekozen om door te gaan als een vereniging. Hier kunnen zowel individuele huurders als huurdersorganisaties lid van worden.

HNA vereniging voor huurders en huurwoningzoekenden

De HNA Vereniging gaat zich inzetten voor alle huurders en huurwoningzoekenden in Amsterdam. En dat zijn er heel veel! Het HNA heeft de ambitie én de potentie om uit te groeien tot één van de grootste en belangrijkste gesprekspartners en belangenbehartigers op de Amsterdamse huurwoningmarkt.

Netwerk akkoord met conceptstatuten en benoemen van oprichtingsbestuur

Tijdens de Netwerkbijeenkomst van 1 april hebben de deelnemers van het HNA ingestemd met de opgestelde conceptstatuten van de vereniging. Ook zijn de deelnemers akkoord met het benoemen van een oprichtingsbestuur. Bij de start van de vereniging zijn er namelijk nog geen leden en kan er dus ook nog geen Algemene Leden Vergadering worden georganiseerd om een verenigingsbestuur te kiezen.

Oprichtingsbestuur verantwoordelijk voor bestuursverkiezing en subsidie aanvraag

Het oprichtingsbestuur is een tijdelijk bestuur. Het is de bedoeling dat zij een bestuursverkiezing organiseren voor het einde van dit jaar en een subsidie aanvraag indienen. Hiervoor moet het oprichtingsbestuur een werkplan en een begroting opstellen. De HNA stichting gaat dat niet doen maar kan het oprichtingsbestuur wel helpen en ondersteunen. Later dit jaar zal de HNA stichting ophouden te bestaan.

Voor het oprichtingsbestuur zijn meerdere kandidaten. De HNA Sollicitatiecommissie voert binnenkort gesprekken met hen en zal medio april een voordracht doen aan het HNA Netwerk om het eerste bestuur van de vereniging te benoemen.

Goede voorbereiding van de Werkgroep Transformatie

Vanuit het HNA Netwerk was op 1 april veel lof en waardering voor de Werkgroep Transformatie. Zij hebben vanaf november de ontwikkeling van stichting naar vereniging voorbereid en begeleid. Tijdens de vorige Netwerkbijeenkomst heeft het HNA Netwerk ingestemd met het plan van aanpak en de planning. De Werkgroep Transformatie heeft de voorstellen uitgewerkt voor de doelstelling van de Vereniging, voor de meest geschikte vorm van de vereniging, de wijze waarop gestemd gaat worden, voor de daarbij behorende concept statuten, de profielen voor de nieuwe bestuursleden en voor de benoemingsprocedure. Het zijn duidelijke en goed onderbouwde voorstellen die de goedkeuring van het HNA Netwerk kregen.

 

 

Zoek naar een pagina of bericht