HNA Werkplan 2023 vastgesteld

19 december 2022

Voor het komende jaar heeft Huurders Netwerk Amsterdam (HNA) een werkplan opgesteld. In dit plan wordt beschreven hoe HNA de belangen voor alle huurders en huurwoningzoekenden wil behartigen. Komend jaar wil HNA inzetten op een betere ondersteuning van huurdersorganisaties, het HNA zichtbaarder maken en de stichting HNA omzetten naar een vereniging.

Van stichting naar vereniging

In 2023 gaat het HNA verder uitbouwen. De stichting zal omgevormd worden tot een vereniging waar ook individuele huurders lid van kunnen worden. Hiermee kan HNA een belangrijke vertegenwoordiger zijn voor alle Amsterdamse huurders.

Overlegtafels en werkgroepen

Minimaal drie keer per jaar organiseert het HNA een netwerkbijeenkomst voor alle aangesloten huurdersorganisaties. Het HNA maakt gebruik van overlegtafels (gericht op beleidsmatige zaken) en werkgroepen (gericht op praktische zaken) waarin specifieke onderwerpen aan de orde komen en worden voorbereid. Op dit moment telt het HNA drie overlegtafels. Het HNA wil in 2023 inzetten op een betere ondersteuning van alle huurdersorganisaties.

Speerpunten voor 2023

Alle overlegtafels hebben voor 2023 speerpunten vastgesteld. In het Werkplan 2023 worden deze speerpunten uitgebreid beschreven. Zij richten zich bijvoorbeeld op het tegengaan van dakloosheid, inzetten op structurele woningbouw, stop op tijdelijke huurcontracten, toename van de sociale huurwoningvoorraad, meer zeggenschap van huurders op woonbeleid en stedelijke ontwikkeling, aanpassing van het woningwaarderingsstelsel en nog veel meer.

Speerpunten bereiken

Op veel manieren kan HNA zich inzetten om de genoemde speerpunten te bereiken. HNA heeft bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de inspraakprocedure van de Woonvisie. Ook is het HNA samenwerkingen aangegaan met andere huurdersorganisaties in Amsterdam. Samen met deze partijen worden acties uitgerold op het terrein van de volkshuisvesting. Zowel binnen als buiten de organisatie wordt veel informatie gedeeld om mensen in beweging te krijgen mee te werken aan het realiseren van onze doelen. En waar nodig gelobbyd.

Zoek naar een pagina of bericht