Gaat u stemmen? Bekijk dan ook de standpunten over wonen.

11 maart 2023

De Provinciale Statenverkiezingen hebben invloed op het provinciale huurbeleid. De uitslag van deze verkiezingen hebben dus ook invloed op het beleid in Amsterdam. Gaat u stemmen op 15 maart en is wonen een belangrijk thema voor u? Let dan ook op de standpunten die de verschillende politieke partijen hebben over het thema wonen.

Wonen belangrijk thema bij de Provinciale Statenverkiezingen

De provinciale staten kunnen besluiten nemen over het bevorderen van de bouw van betaalbare huurwoningen in bepaalde gebieden, het verbeteren van de kwaliteit van bestaande huurwoningen en het stimuleren van duurzaamheid in de huursector. Kortom, de provinciale staten hebben een belangrijke rol bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op het gebied van wonen. Natuurlijk hebben zij ook standpunten over veel andere thema’s. Op hun website hebben de meeste partijen al hun standpunten op een rij gezet.

Verkiezingen

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen. U kunt stemmen bij een stemlokaal bij u in de buurt. Weet u niet wat u moet stemmen? Kieskompas is een veel gebruikte stemhulp in verkiezingstijd. Door 30 stellingen met eens, oneens of geen mening te beantwoorden kunnen kiezers hun standpunten vergelijken met die van politieke partijen.

Beeldmateriaal: T9CXBZLUvic via Unsplash

Zoek naar een pagina of bericht