Gezellig drukke netwerkbijeenkomst HNA

11 maart 2023

Op zaterdag 4 februari is het Huurders Netwerk Amsterdam bij elkaar gekomen voor een netwerkbijeenkomst. Het was gezellig druk en er is veel besproken en gediscussieerd. Zo heeft iedere overlegtafel werkplannen gemaakt voor het komende jaar. Tijdens de bijeenkomst zijn deze plannen besproken en vastgesteld. Ook heeft het netwerk stilgestaan bij de plannen voor de Aanpak Volkshuisvesting. Het HNA gaat gebruik maken van de inspraakronde en verzameld de komende weken plannen, ideeën en voorstellen voor verbeteringen op het plan vanuit het netwerk.

Van Stichting naar Verenging

De werkgroep Transformatie heeft het netwerk bijgepraat over de ontwikkelingen om een vereniging te worden. De transitie verloopt in verschillende fases. Bij iedere netwerkbijeenkomst krijgt het netwerk de gelegenheid om de besluiten uit de betreffende fase vast te stellen en akkoord te gaan met de start van de volgende fase.  Tijdens deze bijeenkomst zijn de voorlopige doelstellingen van de vereniging als volgt vastgesteld:

  • De vereniging stelt zich ten doel het behartigen van materiële en immateriële belangen van alle huurders en huurwoningzoekenden in Amsterdam.
  • De vereniging zet zich in voor voldoende betaalbare, duurzame, kwalitatief goede en toekomstbestendige woningen voor alle Amsterdamse huurders en huurwoningzoekenden.
  • De vereniging maakt zich hierbij hard voor leefbare buurten.

Bewonerscommissie Entrepotdok nieuw bij HNA

Tijdens de bijeenkomst heeft Fransje de La Court van Bewonerscommissie Entrepotdok de samenwerkingsovereenkomst (SOK) ondertekend. Met het ondertekenen van het SOK zijn ze officieel aangesloten bij het HNA.

Provinciale Statenverkiezingen

Ook is stilgestaan bij de komende provinciale Statenverkiezingen. Op provinciaal niveau worden er prestatieafspraken gemaakt als het om wonen gaat. Na de verkiezingen komt er een herijking van de Woonagenda. Het Netwerk wil goed in de gaten houden wat de plannen zijn en worden. Daarom is afgesproken om dit te agenderen bij de overlegtafels.

Volgende netwerkbijeenkomst op 1 april

De volgende netwerkbijeenkomst is op zaterdag 1 april. De aanpak van de Amsterdamse Volkshuisvesting staat dan sowieso op de agenda. Tijdens deze bijeenkomst is de inspraak namens het HNA al verstuurd richting de gemeente. Wel wordt tijdens de bijeenkomst een plan van aanpak gemaakt hoe het HNA haar rol als belangenbehartiger voor huurders optimaal kan inzetten in de periode dat de Aanpak van de Amsterdamse Volkshuisvesting loopt.

Beeldmateriaal: Hannah Busing via Unsplash

Zoek naar een pagina of bericht