Zita Pels: ”Stoppen met verkoop is een brede oproep uit de stad geweest”

20 maart 2023

Nul20 heeft wethouder Zita Pels geïnterviewd. Zij heeft onder andere volkshuisvesting in haar portefeuille. In het interview wordt besproken hoe de gemeente Amsterdam omgaat met de groeiende vraag naar betaalbare woningen. Pels legt uit dat de gemeente verschillende maatregelen neemt om het tekort aan betaalbare woningen aan te pakken, zoals het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen en het stimuleren van particuliere woningbouwcorporaties om betaalbare woningen te bouwen. De verkoop van sociale huurwoningen wil zij stopzetten. Pels: ”Stoppen met verkoop is een brede oproep uit de stad geweest”. Het HNA is daar ook groot voorstander van.

Groene duurzame stad

Volgens Pels is het van belang om in te zetten op een mix van verschillende soorten woningen, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van diverse doelgroepen, zoals starters, gezinnen en ouderen. Verder gaat Pels in op de uitdagingen van het verduurzamen van de Amsterdamse woningvoorraad en het stimuleren van duurzaam gedrag bij bewoners. Ook ligt ze toe dat de gemeente Amsterdam zich inzet voor meer groen in de stad en het verbeteren van de luchtkwaliteit, onder meer door de aanleg van groene daken en het stimuleren van fietsen en wandelen.

HNA denkt meer over de Aanpak Volkshuisvesting

Het Huurders Netwerk Amsterdam bestudeert samen met haar netwerkleden het voorlopige plan voor de Aanpak Volkshuisvesting. Tot 27 maart is het mogelijk om gebruik te maken van de inspraakronde. HNA-netwerkleden hebben intensief meegedacht en zien in de voorgestelde aanpak goede en slechte punten.

Zoek naar een pagina of bericht