Woonprotest 26 februari met mars en demonstratie

20 februari 2023

In Amsterdam wordt zondag 26 februari een nieuw woonprotest gehouden. Omdat er niets wezenlijks is veranderd in de problematiek rondom wonen is op zondag 26 februari een nieuw Woonprotest. De organisatie van het Woonprotest stelt dat er jaarlijks nog steeds duizenden huisuitzettingen plaatsvinden, het aantal dakloze mensen niet is afgenomen, de beschikbaarheid van sociale huurwoningen niet is toegenomen en miljoenen mensen nog iedere dag leven met de gevolgen van de veel te dure, tijdelijke contracten in de vrije sector.

Demonstratie en mars

De actie begint met een demonstratie op de Dam om 13.00 uur. Daarna volgt een mars tegen leegstand door de Kalverstraat in de richting van het Amsterdamse stadhuis. Volgens woordvoerder Sander van der Kraan volgen er de komende tijd nog meer acties.

Het HNA is er voor Amsterdamse huurders

Het HNA ziet ook grote woonproblemen in onze hoofdstad. Wij komen al jaren op voor de belangen van (toekomstige) huurders in Amsterdam. We proberen invloed uit te oefenen op beleid maar soms laat een protest de problematiek nog beter zien.

Zoek naar een pagina of bericht