Meer mensen komen in aanmerking voor huurtoeslag

21 februari 2023

Het kabinet heeft aangekondigd dat de huurtoeslag wordt aangepast om meer mensen met een laag inkomen te helpen. De maximum huurprijs waarvoor huurtoeslag kan worden ontvangen, wordt afgeschaft en de leeftijdsgrens voor toekenning van de toeslag wordt verlaagd. Dit betekent dat meer mensen in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Meer mensen komen in aanmerking voor huurtoeslag

Het wetsvoorstel van minister De Jonge zorgt ervoor dat de huurtoeslag vereenvoudigd wordt. Het maximale bedrag dat aan huur betaald mag worden om nog in aanmerking te komen voor de toeslag wordt afgeschaft, met de nieuwe regels kunnen mensen die 750 euro huur of meer betalen ook huurtoeslag krijgen. De inkomensgrens om huurtoeslag te krijgen blijft bestaan. Jongeren kunnen wel op jongere leeftijd in aanmerking komen voor huurtoeslag. De grens wordt namelijk verlaagd van 23 jaar naar 21 jaar.

Wat wel is blijven staan in het aangepaste wetsvoorstel en nadelig uitpakt, is dat er geen huurtoeslag meer gaat gelden op de zogenaamde ‘subsidiabele servicekosten’. Hierdoor lopen veel huurders alsnog tegen een verlaging van de huurtoeslag aan.

Zoek naar een pagina of bericht