Themabijeenkomst Servicekosten `17 oktober

31 oktober 2023
Themabijeenkomst Servicekosten `17 oktober

In de juli bijeenkomst van het HNA is besloten om te starten met themabijeenkomsten; bijeenkomsten over actuele, belangrijke onderwerpen waar concrete vragen vanuit het HNA Netwerk aan de orde komen en waaruit het HNA gerichte acties kan formuleren. Op 17 oktober was de eerste bijeenkomst met als thema Servicekosten.

Vrijwel alle huurders hebben met servicekosten te maken. Het HNA heeft hierover de laatste tijd veel vragen gekregen, Om dit onderwerp nader toe te lichten en te bespreken heeft  het HNA Hanna Smit, docent recht HVA en woonconsulent !Woon, gevraagd om tijdens de themabijeenkomst helder en duidelijk aan te geven waar je als huurder op moet letten en wat je rechten zijn als huurder.

Hanna: “Het begint met het huurcontract. Wat is hierin opgenomen over de kosten die in rekening worden gebracht (zoals schoonmaakkosten, huismeester, gas, water , licht, etc)”. Vervolgens is de vraag of deze kosten redelijk zijn en of ze correct en onderbouwd in rekening worden gebracht. Belangrijk is te weten dat verhuurders geen winst mogen maken over de servicekosten. Bij geschillen over de servicekosten kunnen huurders in de sociale sector terecht bij de Wooncommissie. Deze toetst inhoudelijk, op gewerkte uren, facturen en bonnetjes.Huurders in de vrije sector zijn aangewezen op de kantonrechter. Deze toets anders, namelijk op redelijkheid en billijkheid. Heb je specifieke vragen, mail ze aan info@hna.nl!

 

Zoek naar een pagina of bericht