Huisvestingsverordening 2024

19 december 2023
Huisvestingsverordening 2024

Op 29 november is tijdens de raadsvergadering de Huisvestingsverordening 2024 goedgekeurd. Er zullen wijzigingen worden aangebracht in de beroepsgroepenregeling ten gunste van leraren in het speciaal onderwijs en politieaspiranten. Hoewel HNA in haar reactie in juli 2023 akkoord ging met deze aanpassing, heeft ze wel gepleit voor een toewijzing van meer dan de 23 huurwoningen uit de huurvoorraad die in 2021 aan reguliere woningzoekenden zijn verhuurd.

De 18 tot 23 jarigen worden in het kader van de stadsvernieuwing meegeteld bij het huishouden. HNA had zich in juli 2023 in haar reactie uitgesproken voor het optrekken van de leeftijdsgrens naar 27 jaar, in lijn met de kostendelersnorm, die per 1 januari 2023 is verhoogd naar 27 jaar.

  • Economisch daklozen worden toegevoegd als urgentiecategorie
  • Regels over woning weigeren gelden ook voor urgenten
  • Voorrangsregeling voor Driemonders in Weesp
  • Jongerenvoorrang alleen van toepassing op een deel van de vrijkomende jongerenwoningen
  • Het begrip “grondgebonden woning” wordt vervangen door “laaggelegen woning”

B&B in een externe zolderruimte toestaan en huizenruil via platforms niet.

Vakantie verhuur in corporatiewoningen is tot nu toe uitgesloten. Het college zal in overleg met de corporaties de wenselijkheid van huizenruil onderzoeken.

In de raadsvergadering werd tevens ingestemd met het initiatiefvoorstel “Passend wonen in Mokum” van het lid Aslami van D66, waarin het college wordt verzocht om in gesprek te gaan met corporaties over kansen voor doorstroom van met name ouderen in de bestaande voorraad.

Zoek naar een pagina of bericht