HNA spreekt zich uit tegen verruiming tijdelijke verhuur

21 december 2020

Het HNA heeft middels een brief aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gereageerd op het ‘Wetsvoorstel opkoopbescherming en verruiming mogelijkheden tijdelijke verhuur’. Dit wetsvoorstel maakt het mogelijk om in een gebied een opkoopbescherming in te voeren. Daarnaast wordt het mogelijk om langere tijdelijke huurcontracten te sluiten en deze tussentijds maximaal eenmaal te verlengen. Tegen dit laatste komt het HNA in verzet. 

In de brief roept het HNA het ministerie op huurders te steunen en spreekt het zich uit tégen de verruiming van tijdelijke verhuur. Het HNA heeft grote bezwaren tegen het verruimen van de mogelijkheden voor tijdelijke huur en noemt de huidige toch al benarde positie van huurders als belangrijkste reden: er zijn te weinig woningen, waardoor de wachttijd en de woonlasten stijgen. Het verruimen van de mogelijkheden voor tijdelijke huur helpt volgens het HNA het opkopen van woningen als investering in de hand met een nog groter woningtekort als gevolg. 

Lees de brief van het HNA in reactie op het wetsvoorstel

Praat mee op het forum

Het forum van HNA is dé plek voor nieuws en discussie over huren in de hoofdstad. Ben je nog geen lid van het forum? Vraag dan je inloggegevens aan door een e-mal te sturen naar media@huurdersnetwerkamsterdam.nl.

Ook interessant

 

X

Zoek naar een pagina of bericht