HNA gaat door als vereniging

3 mei 2023

We zijn een vereniging geworden! Woensdag 26 april heeft het oprichtingsbestuur van de HNA Vereniging de akte van oprichting getekend bij notaris Mr. B. Onclin.

Mijlpijl voor HNA

Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt; er is nu een democratische organisatie waarin leden – zowel individuele huurders als huurdersorganisaties- hun stem kunnen laten horen. Het is aan de leden om van de HNA Vereniging een belangrijke, slagvaardige en daadkrachtige organisatie te maken. Uiteindelijk heeft de Algemene Leden Vergadering het roer in handen.

Oprichtingsbestuur

Het oprichtingsbestuur blijft actief tot aan de eerste bestuursverkiezingen. Het is een van de taken van het oprichtingsbestuur om die verkiezingen te organiseren voor het einde van dit jaar. Het oprichtingsbestuur bestaat uit Jan van den Berg (FHCS), Egon Hogenboom (OWA50 plus), Jaap Draaisma en Edith de Jong. Een andere belangrijke taak is om voor 1 oktober het Werkplan 2024 en de Begroting 2024 in te dienen bij de gemeente Amsterdam als onderdeel van de subsidieaanvraag voor 2024.

Belangrijke thema’s voor de vereniging

Het oprichtingsbestuur heeft al aangegeven zich actief te willen bezig houden met de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting, de Prestatieafspraken en de nieuwe Wet Goed Verhuurderschap. Dit zijn belangrijke onderwerpen waarop het HNA haar invloed wil gaan uitoefenen. Uiteraard met alle inbreng, steun en deskundigheid vanuit het HNA Netwerk.

HNA Netwerk heeft goedkeuring gegeven

Tijdens de laatste Netwerkbijeenkomsten is veel aandacht geweest voor de oprichting van de HNA Vereniging. Het Netwerk is akkoord gegaan met de conceptstatuten en heeft ingestemd met de voorgedragen kandidaten. Bij de volgende HNA Netwerkbijeenkomst op 22 juli wordt stilgestaan hoe we beweging krijgen in bovenstaande belangrijke thema’s. Noteer deze datum vast in de agenda en denk met ons mee!

 

 

Zoek naar een pagina of bericht