Driehonderd Amsterdamse economisch daklozen vinden huis via Tijdelijk Onder Dak

28 juni 2023

Zo’n 300 economische daklozen zijn in de afgelopen twee jaar geholpen met tijdelijke huisvesting. Zij zijn terecht gekomen in een van de 150 Amsterdamse corporatiewoningen. Meer dan de helft stroomt vervolgens door naar een andere woning. Daarvan vindt 34% een vaste woning en 27% een tijdelijke woning of kamer. Het project Tijdelijk Onder Dak is verlengd. Afgesproken is om in 2023 nog eens ruim 250 daklozen aan een woning te helpen.

Initiatief van vijf Amsterdamse woningcorporaties

Voordat corporaties woningen renoveren of slopen, verhuren zij deze huizen met een tijdelijk contract aan economische daklozen. Zij krijgen tijdens de huur begeleiding van De Regenboog Groep. Dit heeft ertoe geleid dat 300 daklozen voor korte of langere tijd huisvesting hadden. Het project is een initiatief van vijf Amsterdamse woningcorporaties (de Alliantie, Lieven de Key, Rochdale, Stadgenoot, Ymere), De Regenboog Groep en de gemeente Amsterdam.

HNA wil een einde aan dakloosheid 

Het Huurders Netwerk Amsterdam signaleert dat er veel problemen zijn rondom dakloosheid in Amsterdam. In onze overlegtafel Woonruimteverdeling bespreken we dit onderwerp zodat we kunnen meedenken aan een oplossing. Wij zetten ons in voor het beëindigen van dakloosheid in de stad. We roepen beleidsmakers op om te investeren in sociale woningbouw en te zorgen voor een eerlijke verdeling van betaalbare woningen. In een stabiele situatie is het makkelijk om op eigen kracht weer een stabiele woonsituatie op te bouwen.

Zoek naar een pagina of bericht