Werkgroep Transformatie is gestart

30 januari 2023

Afgelopen najaar is de Werkgroep Transformatie gestart. Zij hebben de opdracht gekregen om de transformatie van Stichting HNA naar een HNA Vereniging voor te bereiden en de uiteindelijke transformatie te begeleiden. In 2019 is stichting Huurders Netwerk Amsterdam opgericht met als doel uit te groeien naar een organisatie voor alle (toekomstige) Amsterdamse huurders. Bij voorkeur in de vorm van een vereniging. In een vereniging kunnen leden zich op een democratische wijze uitspreken over de koers van de vereniging. Op deze manier kunnen ook individuele huurders, die niet aangesloten zijn bij een huurdersvereniging of bewonerscommissie, zich aansluiten bij HNA.

Daarnaast is de verwachting dat een vereniging met een verenigingsbestuur sneller kan handelen en meer slagkracht heeft.

Werkgroep

De werkgroep bestaat uit Edith de Jong, Jan van den Berg, Flavio del Pomo, Herman Melkman, Ada Bolder, Dingeman Coumou en Rik den Braber. Op de website van het HNA is hun proces goed te volgen.

Plan van aanpak

De werkgroep heeft een plan van aanpak gemaakt van alle stappen die genomen moeten worden tijdens dit transformatieproces. Sommige stappen worden actief voor akkoord voorgelegd aan het Netwerk. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de vraag hoe een lidmaatschap eruit komt te zien, hoe besluitvorming tot stand komt in de vereniging en hoe de bestuurssamenstelling wordt. Waarschijnlijk is de werkgroep tot eind dit jaar bezig met het transformatieproces.

Beeldmateriaal: Hannah Busing via Unsplash

Zoek naar een pagina of bericht