Energiearmoede in Amsterdam 2021

12 januari 2023

Hoewel de energieprijzen sinds juni 2021 sterk gestegen zijn, daalden de energieprijzen in de twee jaar ervoor. In 2019 waren Amsterdamse huishoudens gemiddeld 120 euro per maand kwijt aan energielasten, in het voorjaar van 2021 was dat nog maar 116 euro.

Energiearmoede bij 9% van de huishoudens in Amsterdam

Negen procent van alle huishoudens was 10% of meer van het huishoudensinkomen kwijt aan energielasten. Bij deze groep spreken we van energiearmoede. Het ging om ongeveer 43.000 huishoudens, waarvan het grootste deel (92%) een laag inkomen heeft. Dit blijkt uit een analyse op basis van de enquête Wonen in Amsterdam 2021 (WiA). Deze factsheet (Energiearmoede in Amsterdam 2021) gaat dieper in op energiearmoede onder Amterdamse huishoudens, met een focus op de huishoudens met een inkomen tot de huurtoeslaggrens.

Veilig en warm de winter door

Op dit moment zal het aantal huishoudens met energiearmoede gestegen zijn. De brandweer geeft tips hoe mensen veilig en warm de winter kunnen doorkomen. Hier vind je de zeven belangrijke tips om op een veilige manier je woning te verwarmen. Met eenvoudige middelen en maatregelen kun je je huis veiliger maken.

 

Zoek naar een pagina of bericht