Bijna 9 van de 10 huishoudens in energiearmoede is huurder

3 februari 2023
Koude in huis

Afgelopen jaar leefden ruim 600 duizend huishoudens in energiearmoede: ze hebben hoge energiekosten, wonen meestal in een huis dat niet goed is geïsoleerd en hebben een laag inkomen. Dat zijn ongeveer 90 duizend huishoudens meer dan voor de energiecrisis. Bijna 9 van de 10 huishoudens (88%) in energiearmoede is huurder. De meesten huren bij een woningcorporatie.

Kinderen leven in energiearmoede

De afgelopen twee jaar kregen vooral meer gezinnen met kinderen te maken met energiearmoede. Van de energiearme huishoudens die in een energetisch zeer slechte woning leven, bestond in 2022 ongeveer 33% uit gezinnen met kinderen. Voor de energiecrisis was dit 19%. Lees het volledige artikel hierover op de website van de Woonbond.

Energiecrisis belangrijk thema voor HNA

Een verwarmd huis is een eerste levensbehoefte, ook voor de gezondheid. HNA blijft zich inzetten voor een gezond huurklimaat in Amsterdam. De energiecrisis is ook een belangrijk thema voor het HNA geworden. Het maakt extra voelbaar hoe belangrijk het is dat huurders recht hebben op goed onderhouden huizen en waar mogelijk ook goed geïsoleerde huizen.

Veilig en Warm de winter door

De brandweer is deze winter de campagne Veilig en Warm de winter door gestart. Daarin geeft de Brandweer zeven belangrijke tips hoe je een woning veilig kunt verwarmen. Dat kan al met een paar eenvoudige middelen en maatregelen. De Woonbond heeft een meldpunt Energiepunt geopend. Zo vraagt zij aandacht voor energieproblemen bij huishoudens.

Zoek naar een pagina of bericht