Wooncafe020 over Huurverhoging

23 mei 2024
Wooncafe020 over Huurverhoging

In mei heeft iedere huurder weer de jaarlijkse brief over de huurverhoging ontvangen. De maximale wettelijke huurverhoging voor 2024 is 5,8% voor de sociale huursector en 5,5% voor de vrije sector. En de meeste verhuurders hebben deze maximale huurverhoging doorgevoerd.

Wil je meer informatie over hoe deze percentages tot stand komen en welke mogelijkheden je als huurder hebt om te reageren en/of bezwaar te maken? Kom dan donderdagavond 23 mei naar het Wooncafe020!  Imre Doff van !WOON- Zuid geeft uitleg over de huurverhogingsystematiek. Jan Leegwater van Huurdersbelang Zuid geeft Informatie over de actie ‘Wij weigeren de huurverhoging’. Natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Let op; je kan de huurverhoging niet aanvechten vanwege gebreken aan de woning. Voor een huurverlaging op grond van gebreken kun je de Huurcommissie inschakelen. Check hier het gebrekenboek van de Huurcommissie! Ook kan je de huurverhoging aanvechten bij de kantonrechter als de huur niet langer in verhouding staat tot het gepleegde onderhoud. De kantonrechter kan besluiten dat je met terugwerkende kracht een deel van de huur terug krijgt, als het onderhoud niet in de pas loopt met de huurverhoging.

Wooncafe020   23 mei 19.00 – 21.00 uur
Huis van de Wijk – Rivierenbuurt – Rijnstraat 115
contact : wooncafe020@gmail.com

Graag vooraf aanmelden!

Zoek naar een pagina of bericht