Commissie W&V; verslag 15 mei

23 mei 2024
Commissie W&V verslag 15 mei

Red Amsterdam Noord en de Actiegroep Amsteldorp hebben ingesproken. Eva Bollen (RAN) vraagt de commissie waar ze met haar klachten heen moet. Men maakt standaard gebruik van !Woon, maar ze mist dan het activistisch escalerend optreden richting de corporaties, dat niet in het pakket zit van !Woon.
Ook de Actiegroep Amsteldorp ervaart dat men buitengesloten wordt door de corporaties.

De door Minderhout van de PvdA ingebrachte Discussienota Kaderafspraken stond ook op de agenda. Een goed initiatief. De kaderafspraken gaan oa. over behoud van huur na woningverbetering, sloop, betere terugkeergarantie (b.v. slechts 1 keer verhuizen), etc. Deze afspraken gaan tussen de corporaties en de FAH  en ook de gemeente heeft een belangrijke rol, want zij geven de sloopvergunning af. Amsteldorp valt, als een orde 2 locatie, onder het regime “Niet slopen, tenzij”.

Inspraak vergroot draagvlak, aldus Remine Albers tijdens de behandeling van de Discussienota. Met uitsluiting van bewoners, met name in Amsteldorp, bereik je dat niet. Geef bewoners als het gaat om slopen een 70% recht van instemming. Op 27 juni komt de Discussienota in de Raad.

Een mooie gelegenheid voor een raadsadres van het HNA! Het HNA steunt de acties van Red Amsterdam Noord en Amsteldorp.

Zoek naar een pagina of bericht