Check je Energielabel!

23 mei 2024
Check je Energielabel!

Je Energielabel telt mee in je kale huur! Sinds 1 januari 2008 is het bij verhuur verplicht om een definitief, geregistreerd energielabel te overhandigen.

Er zijn 7 energielabels: A tot en met G. Aan het hoogste label A worden in het Woningwaarderingssysteem (WWS) meer punten toegekend dan aan de lagere labels. Zo werkt het energielabel dus door in je kale huur.

Het loont dus de moeite om ook je energielabel te checken. Dat kun je doen op MijnOverheid.nl. Ga daar naar het kopje ‘wonen’ en klik dan door naar ‘energielabel’. Daar kun je een afschrift van het energielabel downloaden.

Om het energielabel te behouden, dient er wel verduurzaamd te worden. Het kan zijn dat verhuurders een hoger energielabel hebben laten registreren dan feitelijk bij je huurwoning past of dat een oude registratie niet langer klopt. Dan kun je een energie expert inschakelen om een check op de juistheid van het label.

Overigens hebben comfortverbeteringen niet altijd effect op het energielabel. Maatregelen tegen tocht bijvoorbeeld verbeteren wel het comfort, maar dragen niet bij aan een hoger energielabel. Isoleren en het type en de dikte van de isolatie wel. Net als HR++  ramen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Klik hier voor meer informatie van het Energieloket Amsterdam!

Check je energielabel op MijnOverheid.nl!

Zoek naar een pagina of bericht