Van de overlegtafel Betaalbaarheid Huren en Passend Wonen

14 juni 2022

Tijdens de bijeenkomst van de overlegtafel Betaalbaarheid Huren en Passend Wonen op 10 mei 2022 is onder meer gesproken over de demonstratieve optocht ‘Huur is te duur’ op 28 mei 2022, de resultaten van het beleggersonderzoek, de huurverhoging per juli 2022 en de afschaffing van de WOZ-waarde in het WWS.

Er is van gedachten gewisseld over deze thema’s en gediscussieerd. Dat heeft een aantal actiepunten opgeleverd, die tijdens de volgende vergadering (op 11 juli) van de overlegtafel terugkomen. Een van die actiepunten is ook het opstellen een eerste aanzet voor het werkplan 2023 van de overlegtafel.

Tijdens de vergadering kwam ook het boek ‘Uitgewoond’ van Cody Hochstenbach ter sprake.Uitgewoond’ legt de structurele oorzaken van de wooncrisis bloot. Hochstenbach laat in het boek zien waarom we het recht op een thuis keihard moeten verdedigen. De leden van de overlegtafel hebben afgesproken het boek te lezen en relevante denkrichtingen mee te nemen bij het bepalen van de toekomstige strategie (en het werkplan 2023).

Meer  informatie over de overlegtafel Betaalbaarheid Huren en Passend Wonen

 

 

 

 

X

Zoek naar een pagina of bericht