Luistertip: Podcast over tijdelijke huurcontracten

14 december 2020

In de podcast van de Groene Amsterdammer praat Kees van den Bosch met Michelle Salomons en Felix Voogt over de schrijnende situatie van tijdelijke huurcontracten, het onvermogen van het CBS om de juiste cijfers in kaart te brengen en coalitiepartijen die blijven pleiten voor verdere flexibilisering. De journalisten kijken terug op vijf jaar flexcontracten en komen tot de conclusie dat de vermeende positieve gevolgen uitblijven: huurprijzen stijgen alleen maar harder en er is ruim baan voor onwettige en slechtere contracten. Doorstroming vanuit de sociale huur verkeert inmiddels op een historisch dieptepunt. Verhuurders profiteren, maar huurders zijn de dupe van deze situatie.

In de podcast zetten de journalisten helder de misstanden met tijdelijke huurcontracten uiteen. Daarom raden wij de podcast aan als luistertip.

Ben je geen luisteraar maar wel een een lezer? Lees dan het onderzoeksartikel van Michelle Salomons en Felix Voogt.

Praat mee op het forum

Het forum van HNA is dé plek voor nieuws en discussie over huren in de hoofdstad. Ben je nog geen lid van het forum? Vraag dan je inloggegevens aan door een e-mal te sturen naar media@huurdersnetwerkamsterdam.nl.

Ook interessant

X

Zoek naar een pagina of bericht