Huurders Netwerk Amsterdam (HNA) ondersteunt oproep ”HET WOONPROTEST”

16 augustus 2021

Op 12 september is het eerste woonprotest in Amsterdam op de Dam.

HET WOONPROTEST is het begin van een beweging van actiegroepen en organisaties uit het hele land die de komende tijd op verschillende plekken protesteren voor een radicale verbetering in het woonbeleid. Nu is het moment om verandering te eisen: het nieuwe kabinet komt eraan en lokale politici bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Huurders en woningzoekers gaan de straat op tegen de wooncrisis én voor goede en betaalbare woningen. Met twee grote acties die zich richten tegen het woonbeleid dat ervoor gezorgd heeft dat er een enorm tekort aan betaalbare woningen is, en veel huurders te duur wonen, of met een tijdelijk huurcontract zitten opgezadeld.

Huurprijzen zijn onbetaalbaar geworden, het aantal daklozen is verdubbeld en steeds meer mensen wonen tijdelijk, onzeker of te duur. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn veel te lang omdat de sociale sector wordt afgebroken. De vrije sector is te duur en ook een koopwoning is voor velen onbereikbaar. Wie geen dikke portemonnee heeft, wordt de stad uitgejaagd. Dat kan én moet anders, dat ondersteunen we als HNA namens 34 deelnemende organisaties.
www.huurdersnetwerkamsterdam.nl


Woonprotest 12 september Amsterdam

Het protest start om 14:00 uur op de Dam in Amsterdam.
Lees meer informatie op www.woonprotest.nl

Doe ook mee!
Deel de acties op je sociale media met #woonprotest en #HNA
Je kunt je ook aanmelden via Facebook voor het evenementen van woonprotest https://www.facebook.com/events/s/het-woonprotest/797406334266771/

X

Zoek naar een pagina of bericht