“Afschaffen verhuurderheffing reden tot openbreken Amsterdamse Samenwerkingsafspraken”

27 januari 2022

In het nieuwe regeerakkoord is de toezegging opgenomen om de verhuurderheffing af te schaffen reden voor het HNA om de Amsterdamse Samenwerkingsafspraken open te breken. Die oproep doen we in een brief aan de partijen die hun handtekening hebben staan onder de Samenwerkingsafspraken.

We zijn voornemens om de ondertekenaars van de Amsterdamse Samenwerkingsafspraken hier ook aan te houden. De Amsterdamse huurders en de Amsterdamse volkshuisvesting hebben ontzettend veel last gehad van de verhuurderheffing.

We zijn van mening dat er snel een aantal maatregelen genomen moeten worden. De huurders verdienen een huurbevriezing en er moet per direct een stop komen op de verkoop van sociale huurwoningen in de stad.

Wanneer de Samenwerkingsafspraken heropend worden, zullen huurdersorganisaties van woningcorporaties, de Amsterdamse corporaties zelf en de gemeente Amsterdam weer om de tafel moeten. Het HNA wil hierbij aansluiten om de belangen te borgen van alle Amsterdamse huurders van woningcorporaties.

Lees hier de brief.

X

Zoek naar een pagina of bericht